Hoppa till huvudinnehåll

Prova på

Discar

Vi får många frågor om att prova på discgolf, vilket är fantastiskt kul.

Det är helt gratis att spela discgolf på Sticksjö Discgolfbana. Ta med dig dina vänner ut och testa att gå en runda. Vi garanterar att ni kommer vilja kasta fler gånger :)

Vi har tyvärr ingen uthyrningsverksamhet för discar (frisbees), men vi rekommenderar att man börjar med att köpa en disc som man går runt och kastar med. Fastnar man för sporten så kan man sen utöka sitt sortiment lite efter hand.

Hur får man tag i discar då? Ja för att spela discgolf så rekommenderar vi att använda riktiga discar och inga vanliga strandfrisbees. På så sätt kommer det att bli roligare att spela eftersom de speciella discarna lättare står emot tex vind och blåst.

Sundsvalls Frisbeeförening har nybörjardiscar till salu. Det är Innova Dragon som finns att köpa för 120 kr/disc. Skicka en förfrågan via kontaktformuläret om du vill köpa en eller flera discar. Här finns lite info om denna disc: https://www.innovadiscs.com/disc/dragon

Discar finns även att köpa via ett antal olika webbutiker, gör en sökning så hittar du flera att välja på.

Sportbutiken XXL säljer också discar och har ett ganska brett sortiment. De kostar mellan 120 - 200 kr ca. På deras hemsida finns det knappt några discar alls men i butiken i Sundsvall har de en uppsjö av olika discar.

Det finns olika sorters discar: Driver, Fairway driver, Mid-range och Putter är de olika områdena.

Inom dessa områden finns sen massor av olika discar att välja mellan. Driver går längst och putter kortast. Vi rekommenderar att man börjar med att köpa antingen en Fairway driver eller Mid-range. Dessa är enklare för en nybörjare att kontrollera.

När man sedan blir varm i kläderna så kan man beställa eller köpa fler discar. Egentligen räcker det med en driver, en mid-range och en putter.

Vill ni fördjupa er mer i regler, kasttips, disctips m.m. så finns det intressant läsning här:

https://discsport.se/info/about-discgolf

Annars rekommenderar vi att ni köper varsin disc och bara beger er ut i den härliga naturen vid Sticksjön i Granloholm och kastar er lyckliga :)

Har ni övriga funderingar är det bara att höra av er via Kontakt i menyn.

Välkomna till Sticksjö Discgolfbana!